diumenge, 31 de maig del 2009

4.Valoració de recursos per la Interculturalitat

Després de visita algunes webquest de l'aula, que moltes les trobo molt interessant i que poden ser un bon recursos, he escollit:

En Família, realitzada per Èrika Herrera.
http://www.phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_tablon_w.php?id_actividad=3683&id_pagina=1

La vostra webquest m'ha interessat, perquè està dirigida cap a la formació dels professors i a mi personalment a l'hora de triar el tema de la nostra webquest em costava pensar com realitzar una webquest motivadora pels professionals.
I la vostra m'ha agradat molt i trobo que el tema, la família, és fonamental perquè hi hagi una bona dinàmica de treball dins i fora de les aules, perquè si hi ha una bona relació família-escola hi ha menys conflictes.
A través de les activitats proposades es pot aconseguir l'objectiu plantejat que és proporcionar eines per formar els professors en habilitats per a la integració de les famílies en el procés educatiu.

La guia didàctica que heu proposat trobo que és molt útil per fer un millor seguiment i aconseguir el màxim profit de les activitats. També trobo que és un bon moment perquè els professionals puguin reflexionar sobre la feina feta i que es pensin estratègies de com es pot millorar perquè funcioni millor, ja que el dia a dia no ho permet.

Crec que aquesta webquest estaria dins un nivell mitjà o de resolució de conflictes de valors. Ja que a l'hora de parlar amb les famílies s'ha de negociar per poder superar algunes situacions conflictives.

Potser de cara a millorar inclouria alguna activitat perquè es realitzes conjuntament amb tot el claustre de professors (encara que no tots els professionals haguessin realitzat les activitats), i d'aquesta manera les millores serien consensuades entre tots i es seguiria una mateixa línia per treballar amb les famílies.

Bon recurs!!


La segona webquest que he valorat és:

Tan diferents?, realitzat per Sagra Lòpez, Eva Quirós i Carme Boscà
http://www.phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=3647&id_pagina=1
Trobo molt encertat els destinatris de la vostra webquest i la forma de plantejar-la. Les activitats són concretes i entenadores i hi ha els recursos adients per poder buscar la informació necessària per realitzar les activitats. També trobo que és adequada la sequència de les activitats primer conèixer un pais i després buscar semblances de la resta de cultures, ja que d'aquesta manera es poden trencar molts esterotips i perjudicis que tenim d'altres cultures.

Crec que aquest webquest estaria dins d'un nivell bàsic o d'intercanvi de coneixement sobre diverses cultures.

Com a comentat una altra companya trobo molt encertat que també es busqui informació sobre la cutrua espanyola, ja que serà un bon moment per veure que tenim moltes coses en comú amb altres cultures, més del que ens pensem. Què com molt bé diu el títol no som tan diferents.

També considero important el tema de l'autovaolració, ja que sempre he pensat que és un moment molt important després de fer alguna activitat per reflexionar i per veure el que em aprés i com ens em sentit.

Bon recurs!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada